بررسی نقاط قوت و ضعف خواستگاری سنتی و مدرن | خواستگاری به سبک دیروز یا امروز؟ جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت
سرخط خبرها

آه سیستان! آه بلوچستان! | به بهانه ویدئوی تلخی که بحران آب‌رسانی در سیستان‌وبلوچستان را به تصویر می‌کشد

  • کد خبر: ۵۲۱۴۶
  • ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۶
آه سیستان! آه بلوچستان! | به بهانه ویدئوی تلخی که بحران آب‌رسانی در سیستان‌وبلوچستان را به تصویر می‌کشد
مادر است و کودکش. ایستاده‌اند سر چاه آبی که گل‌آلود بودنش، کاملا مشخص است. از اینکه پسر کوچکش برود داخل چاه و آب بیاورد، امتناع می‌کند. اصلا چرا باید میل و رغبتی برای این کار داشته باشد؟ می‌ترسد لابد دیگر.
محبوبه عظیم‌زاده | شهرآرانیوز؛ «بخوانید و ببینید، به‌سلامتی اکبر طبری و حسن رعیت و حسیـــــن فریــدون و مهدی‌جهانگیری و همه حامیان و همراهان و رفقای بزرگ‌تر و کوچک‌ترشان.» این، متنی است که محمدرضا زائری ضمیمه ویدئویی کرده که به‌تازگی در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده است. همان ویدئویی که در آن، کودکی را نشان می‌دهد که با زحمت و مشقت فراوان دارد به داخل چاه آبی می‌رود تا سطلی را پرآب کند و خودتان هم حتما آن را دید‌ه‌اید، بس که این روز‌ها در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی دست‌به‌دست شد.
 
مادر است و کودکش. ایستاده‌اند سر چاه آبی که گل‌آلود بودنش، کاملا مشخص است. از اینکه پسر کوچکش برود داخل چاه و آب بیاورد، امتناع می‌کند. اصلا چرا باید میل و رغبتی برای این کار داشته باشد؟ می‌ترسد لابد دیگر. خوف دارد حتما. این کار‌ها مال قدوقواره او نیست. به هر ترتیب با کمک مادر که دستش را گرفته است، می‌رود پایین و دبه‌ای را که هم‌قد خودش است، پر می‌کند و با ضرب‌وزور، کمی می‌آوردش بالا تا به دست مادر برسد و حالا نوبت ظرفی دیگر است. خدا می‌داند این ماجرا برای چند مادر و کودک دیگر اتفاق می‌افتد. اینجا فنوج است؛ شهرستانی در استان پهناور سیستان‌وبلوچستان.
 
استانی که هرازگاهی یک ویدئوی جدید و تکراری از بحران آب آن در شبکه‌های اجتماعی پربازدید می‌شود و از یک تلخی دیگر پرده برمی‌دارد، اما به قول یکی از کاربران صفحات مجازی: «کل تلگرام و اینستاگرام پر شده از این فیلم. چند روز دیگه هم فراموش می‌شه. مثل همیشه. یعنی کسی نمی‌دونست یک‌سری دارن این‌جوری زندگی می‌کنن که تعدادشون هم کم نیست؟ خیلی بیشتر از این آمار‌ها هست متأسفانه.» داستان هوتگ‌ها که یادتان نرفته است؟ یا صف‌های طولانی مردمی که روبه‌روی یک کانتینر آب ایستاده‌اند و شکوه‌ها و گلایه‌هایشان بابت شرایطی که برای آب داشتن، باید تحمل کنند؟
 
مرارت‌ها و رنج‌هایی که نتیجه آن بغض‌ها و غصه‌های مردمش است یا کودکانی که با حضور بر سر هوتگ‌ها و جنگ‌وجدال با گاندوها، قسمتی از بدنشان را از دست داده‌اند یا تمام جانشان را و برای همیشه شده‌اند داغی روی دل پدر و مادرشان، آن‌هم برای رسیدن به آبی که معلوم نیست داخل آن دیگر چه جک وجانور‌هایی زندگی می‌کنند و هم آب شربشان است و هم آبی برای استفاده‌های روزمره. نکته‌ای که نماینده خاش همین چند وقت پیش به آن اشاره کرد و گفت: «مردم سال‌هاست انتظار آب را می‌کشند و آب آشامیدنی نامناسب، بسیاری از افراد را دچار بیماری کرده است.» و در ادامه، این مشکل را به سوءمدیریت مرتبط دانست و اینکه حتی در روستا‌هایی که به شهر‌ها نزدیک هستند، هم آب وجود ندارد.


سیســــتان‌وبلوچستان را فراموش نکنیم

داستــــــــان کم آبی و بی‌آبی سیستان‌وبلوچستان، داستان امروز نیست. مردم مدت‌های طولانی است که دارند فریاد می‌زنند، اما کسی صدایشان را نمی‌شنود. کمتر از دو ماه پیش بود که معین‌الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار در مجلس، آب گل‌آلود هوتگی را سر کشید و بعد هم از سران قوا خواست تا از این آب که مردم مجبورند از همان استفاده کنند، بخورند. او همچنین گفت که ۸۱ درصد مردم این استان به‌صورت سقایی و آن‌هم به‌صورت سهمیه‌ای، آب‌رسانی می‌شوند. معاون استاندار سیستان‌وبلوچستان هم در همین جلسه از این گفت که از ابتدای دولت تدبیروامید تا به امروز فقط ۱۰ درصد کل بودجه امور روستایی به استان سیستان‌وبلوچستان اختصاص یافته است.
 
اختصاص بودجه به مناطق محروم و بخش‌ها و نهاد‌های دیگر، همیشه ماجرا‌های خودش را دارد و جنجال‌های مرتبط با آن که تقریبا هر سال تکرار می‌شود، باعث شد تا کاربری بنویسد: «پس این بودجه‌ها رو چیکار می‌کنین؟» کاربر دیگری هم گفت: «این دوستانی که دائم از سفر‌های استانی حرف می‌زنن، اینجام رفتن؟ دیدن؟ چرا کاری نمی‌کنن پس؟ واقعا چرا کاری نمی‌کنن؟» درمیان واکنش‌هایی که همچنان زیر این پست و در دنیای مجازی ادامه دارد، غم‌انگیزترین و به‌نظر دردناکترین صحبت، صحبت همان کاربری بود که نوشت: «سیستان‌وبلوچستان سال‌هاست که از یاد رفته و دیگه به چشم کسی نمیاد.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->